10 dagar i Finland

Skall kort berätta vad jag/vi gjort de dagar vi var hemma i Finland.

Åkte med flyg på fredagkväll från Arlanda och blev upplockade av lillebror och Andreas. Sedan hem till mams. På lördag stod en guidad rundtur i Fiskars på ordningen , med släkt från mammas sida. Lunch på Nordcenter Golf Gården samt kaffe och tårta hemma hos mams.

På kvällen blev det mat och dricka och så spelade vi lite Kubb och Mölkky!

Mysigt och hur kul som helst!! På söndagen gjorde vi inget speciellt. Bara slöa och grilla och njöt.

Måndag var det dags att ta sig in till Helsingfors.

Maken och Boner började spela på Mollys.Det blev även Månadsöl med Fatgillet! Men först lite skumppa drickas i parken med Kjell!! Underbart! Var hur roligt som helst att se en massa bekanta från Arcada tiderna!

Tisdag blev det lite shopping och tid med mams på stan. På kvällen en cider med Jill och Sari.

Onsdag blev det Borgbacken!!! Wihuuuu och vi åkte i 13 karuseller och i alla som jag ville, till och med maken fick ge med sig och följa med i alla karuseller. Sist och slutligen tyckte han inte att det var så farligt, jag tror faktiskt att han tyckte det var riktigt roligt. Verkade så på honom i alla fall.

Torsdagen bjöd på hett och soligt väder. Varpå vi gick till Tjärholmen för lite sol. Senare mötte vi upp Kjell som påbörjade sin semester. Vi åt, köpte nåt gott att dricka och avnjöt kvällsolen i timmar i observatorieparken.

På fredag packade vi picknick-korgen och tog båten ut till Sveaborg. Där lade vi oss ute på klipprona och solade. Fy piip vad skönt det var. Vattnet var inte varmt, även om vissa påstår det. På kvällen kom Jill, Eva och Gusse in till stan, blev lite gott att dricka i parken. Sedan kom även Sari med och det blev skumppa på Aussibar, innan vi drog vidare till Mollys.

Lördagen var bara varm och lugn. Jag gick ut till Tjärholmen och la mig i solen några timmar. På kvällen gick jag hem till Kjell och vi kollade på Saw VII, usch!

Söndag blev det picknick med hela gänget på Tjärholmen. Kjell, Veronica, Sari, Jyri, Jill och Chris och jag och Peter förstås. Dock var solen inte lika starkt framme, men lite kunde man bättra på brännan ändå. Roligt var det att så många var samlade. Söndagnatt, var sista spelningen och efter det var det att ta bussen till Vanda och flyget hem på måndag morgon. Rappe var snäll nog att hämta oss från Arlanda och kl 11 var vi hemma i Söderhamn.

 

Eftersom jag är otroligt dålig på att ha med kameran och använda den, får ni nöja er med bilder från Google 🙂

Lämna en kommentar

Filed under Händelser, Sommar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s