Någonslags rutin

Ja, våra dagar börjar ha någon slags rutin. Vi stiger upp när fröken i huset säger att det är dags, allt mellan kl 8-10. Matar baby och försöker själv äta frukost. Sedan ligger vi i soffan och ”pratar”. Ibland slumrar lilljänta till. Vid ca kl 11-12 är det dags för fröken att äta igen och sedan sova. Endera sover hon i vagnen på balkongen eller så i vagnen om vi är ute. Sover till mellan kl 14-15 och äter igen. Oftast somnar hon sedan om i någondera vagn igen. Efter kl 17-18 är det matdags och sedan brukar lilljänta inte vilja sova så mycket mera. Vi pratar, jumppar, myser och skriker ibland. Vid 20-tiden är det pyjamas på och ibland mat då eller kring kl 21. Efter kl 21 är det sovdags för små barn. Det betyder inte att hon somnar men vi försöker lägga henne i säng då, ibland ligger hon och tittar omkring, ibland skriker hon och någon gång somnar hon relativt snabbt. Om hon inte somnar brukar det bli mat igen efter kl 22 och sedan somnar hon för natten. Under natten kan vi äta allt mellan 1-3ggr.

Det här betyder inte att alla dagar ser ut så här, avvikelser förekommer 🙂 Men ungefär ser det ut så här. Vi har inte gjort något speciellt för att skapa rutiner utan det har mera blivit så eftersom dagarna ser ganska lika ut då man är hemma.

Idag då fröken sov på balkongen mellan kl 1130-1430, hann jag torka damm, dammsuga, tvätta golv och byta gardiner i två rum. Jag har även rensat bland badlakan/handdukar och sängkläder. Det gäller att vara effektiv när man kan. Så gillar jag ju att städa och fixa också.

Nu är babyn matad och bytt och hon ligger och pratar på soffan, somnar förhoppningsvis ännu en stund. Tror faktiskt jag skall lägga mig bredvid och läsa skvallertidning som svärmor hämtat hit.

En nöjd fröken som ligger och pratar och viftar omkring på soffan.

1 kommentar

Filed under Alicia, Baby, sömn, Vardag

One response to “Någonslags rutin

  1. Pingback: 1 år! | Plinges vardag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s