Utbildning

Efter förra inlägget så fastnade jag vid datorn vilket resulterade i att jag nu har tagit kontakt med två högskolor. I Finland där jag gick min utbildning kunde och valde jag att inrikta mig på psykiatrisk vård. Socialstyrelsen i Sverige säger att det inte finns en sådan utbildning i Finland. Det står i mina betyg från Finland : ”utbildningen omfattar sjuksköterskeutbildning i allmän sjukvård och utbildning med inriktning inom psykiatrisk vård enligt EU-direktiv nr 77/452/EEG och 77/453/EEg…” +

Kan det bli tydligare? Tråkigt kan jag tycka att två ändå hyfsat lika länder med utbildning på nästan samma nivå( ni vet väl att finska skolorna slår de flesta skolorna med marginal, finns undersökningar på detta så det är inte bara jag som är partisk)Hur som helst har jag nu mailat till två skolor för att höra mig för vad det skulle innebära för mig om jag gick specialistutbildningen (igen). Kan jag få något till godo, t.ex. har jag gjort 43,5 sp praktik inom psykiatrin, hela specialistutbildningen är i Sverige 60 sp! Jag skall inte börja studera nu, jag har ett år kvar på min lärarutbildning, men jag gillar att gå i skola, även om jag spyr över det ibland, och någon dag skall jag åtminstone skriva en magisterexamen eller en masters. Vi får se vad som händer.

Orsaken till allt detta, att jag kollade runt på studer.nu efter utbildningar var nog att jag fick lärarförbundets och vårdförbundets tidningar idag. Jag blir imponerad av all kunskap folk besitter och hur många suktar efter att få lära sig mer. Det vill jag också, någon gång.

Dessutom har jag nu även uppdaterat mitt CV, det förra var 5 år gammalt. En hel del har hänt sedan dess om inte annat så heter jag inte Nyberg mera. NU skall jag bara vara i kontakt med Stockholm så jag får ett arbetsintyg därifrån, tänk att jag inte bett om det fast det gått snart 4 år sedan jag slutade!

Lämna en kommentar

Filed under Funderingar, Jobb, skola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s