Föräldrasamtalet

Vi var ju på vårt första föräldramöte för drygt 1,5vecka sedan. Spännande och lite konstigt att ha en 16månaders ”baby” och gå på föräldramöte! Är resten av mötena som kommer i vår framtid angående Liici att vara i samma stil (hoppas) så kan vi nog tänka att vi gjort ett bra jobb!

På dagis berättades att Alicia fortfarande inte helt släppt garden och att hon nog kan vara på sin vakt än. Däremot går det bättre att lämna henne men ibland gråter hon en stund och då tar någon av fröknarna henne samt att hon har sin napp (papp-som hon själv säger). På förmiddagarna när de är ute i uppåt 2 h kan hon lätt tröttna och bli gnällig. Då har man kommit på att fruktstunder piggar upp henne samt sulkyn de har på dagis. Alicia kan då sitta i sulkyn och bli omkringskuffade i den på gården. Prinsessan själv brukar tydligt gilla att komma lite högre upp än andra småbarn och sitter säkert och flinar för sig själv över denna lyx att slippa sitta i sandlådan 🙂

Innan lunch är det sångstund vilket Alicia älskar. Hon ölskar all musik och dans. Nu vågar hon även vara med och själv vara en gumma i lådan i den sången. Då ligger hon snällt under filten tills de andra sjunger ”gumman i lådan kom fram”, varpå hon tittar fram. Första gången hade fröknarna bara satt filten lite runt huvudet och inte över huvudet, men nej, jäntan skall göra som de stora barnen och skulle då under filten 🙂

Frukost,lunch och mellanmål äter hon med god aptit! Hon märker även att då hon spexar i matbordet tokskrattar de äldre barnen vilket bara späder på spexet hos lillfröken.

Sedan hinner ibland dansa omkring lite innan hon sedan sover 1,5-2,5h. Ibland hinner hon äta mellanmål innan vi hämtar hem henne. Enstaka gånger får hon vara kvar till strax efter kl 15 och hinner då även en ut en stund på eftermiddagen.

För övrigt fick vi veta, eller jag bekräftat vad vi redan vet; Liici är en bestämt liten med stark egen vilja. Inga andra stora eller småbarn kan sätta sig på henne. Hon älskar mat och musik och vet vad hon vill. Hon är på sin vakt men håller öga på vad det är som händer runt omkring.

Med andra ord verkar allt gå bra på dagis!

Här om dagen frågade ett barn av mig vad Alicia gör hemma? jag svarade att hon lyssnar på musik och dansar, varpå barnet som frågat mig svarar ”Aj precis som här” 🙂 Sedan visade barnet mig hur Alicia brukar dansa!

Goungar!

 

20131020-205359.jpg

Lämna en kommentar

Filed under Alicia, Dagis/förskola, Förälder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s