1 ½

Snart är lilltjejen Alicia Petra ”Liici” 1½år gammal!! Tänk att jag inte fått sova längre än till 7(till kl 8 har hänt max 5ggr)på 18månader! 😉

Nej nu var det inte alls det jag skulle säga utan tänk hur en sån lite person har kunnat förgylla mina/våra dagar så oändligt mycket!

Hon är en riktig kavat, sa fröknarna på dagis och ja det är hon nog! Ett eget humör och temperament har vi sett sedan långt tillbaka 🙂 Hon kan snabbt växla i humöret om hon inte får som hon vill. Däremellan är hon den mesta finaste,sötaste, underbaraste och tokigaste unge man kan önska sig!

Hon springer och hoppas omkring och älska älskar att dansa till musik 🙂 Hennes andra favoritsyssla är att leka med sina dockor,de skall kläs på och av, de skall bäddas ner och sova och man skall bära och krama dem. Åh vad roligt det skall bli när hon får dockvagn och docksäng till julklapp (ssch berätta inte det).

Vi var även i måndags förra veckan iväg på 18månader granskningen. Alicia är nu 80,5cm lång och väger 10760g. Stora tjejen! Hon känner till flera kroppsdelar; ögon,öron,mun,tår, napa(navel),huvud och mage och kan peka på dem på sig själv eller på någon annan.

Dessutom har hon 15tänder(!) vad jag kan räkna till eventuellt 16 men jag får ju inte henne att gapa på begäran och att sätta in fingrarna i hennes mun är bara dumt.

Hon kan säga flera ord; nyaste orden är hallå och hejdå 🙂 Frågar man hur olika djur låter kan hon ”svara” samt hon vet även hur ett monster låter 🙂

Hon bygger torn och raserar dem gärna. Hon sjunger och dansar och kramas och pussas(fortfarnde slängpussar) och nya grejen att rita är jätteroligt!

Hon förstår så gott som allt man säger, åtminstone verkar det så. Hon är superduktig på att städa undan efter sig när hon har plockat fram något. Hon försöker klä på sig vantar och strumpor/skor själv, utan större framgång. Mössan fixar hon, likaså kan hon ibland nästa dra upp byxorna om man hjälpt henne att få på dem.

Hon äter själv, men ibland matar vi henne för att hon inte ”har tid/ro” att äta. I somras var hon ganska duktig att gå på pottann men sedan har det fallit bort i och med dagis och en stressig höst. Nu försöker vi ta henne till pottan efter måltider men det är trögstartat… jag har ingen panik över detta hon måste inte bli blöjtorr. Samma sak tänker jag om nappen; hon har den när hon är ledsen och när hon sover och så får hon ha det. Till sommaren när hon blir 2 har jag tänkt försöka avvänja henne från den.

Kort och gott hurra för Liici som blir 1½år och hurra för oss som fått världen bästa dotter! ❤

IMG_4577 IMG_4579 IMG_4611 IMG_4614 IMG_4616 IMG_4657

1 kommentar

Filed under Alicia, Förälder, Kärlek

One response to “1 ½

  1. Ica

    Mosters gull-Liici. ❤ vagn och säng blir nog en jätte hit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s