Nu så

..nu ska jag äntligen skriva om Eberhard som plötsligt varit ett återkommande namn i min blogg samt blivit min idol.
Han har skrivit flera böcker och den senaste, som jag påbörjade läsa igår, heter hur barnen tog makten. Liksom de andra böckerna är även denna bok såå bra direkt från sida 1.
Han skriver om hur den gravida kvinnan får råd och tips av allt och alla om vad hon får och inte får göra. Till slut vet hon inte om hon ens våga röra på sig. En kvinnan hade till och med fått rådet att inte röra sig allt på åtminstone 3 månader men helst inte alls på 9 månader!!
Han fortsätter sedan med att beskriva det livsfarliga livet, vilket en del människor tycks tro att livet är.
Vilken hjälm ska barnet ha? Hur är det med knä- och armbågsskydd i pulkabacken? Vilket är det säkraste märket för barnbilstolar? Ska fönster och dörrar säkras o man bor högt upp? Dessa frågor ställs till de nyblivna och nervösa föräldrarna som bara blir mer nervösa.
Lugn, skriver Eberhard. Det löser sig, barn klarar av det mesta. Du är ändå den personen som känner ditt barn bäst.
Sedan fortsätter han med att skriva om hur det lilla barnet plötsligt blivit familjeekonomen samt den i familjen som väljer vart vi ska resa, vad vi ska äta och vilket program som alla i familjen ska se på.
När slutade föräldrar vara föräldrar. En treåring ska inte bestämma vad hen vill äta och när. Jag som förälder bestämmer och duger det inte är man utan. Men enligt Eberhard har dagen föräldrar inte förstått att vara förälder utan idag ska man vara kompis med sitt barn. Föräldrar idag ställer inga krav på sitt barn av rädsla att kränka/såra barnet så istället låter man treåringen bestämma vad alla i familjen ska se på Tv och känner sig nöjd över att få vara kompis med sitt barn. Föräldraskapet har kommit att handla om att möta barnet på barnets villkor istället för att uppfostra barnet att bli en individ som sak fungera i samhället. För skällde föräldrarna på sina barn när de bråkade eller gjorde läxor och på så vis inte klarade av skolan. Idag vågar man absolut inte säga till någon annans barn som är stökigt än mindre skäller man på sina egna. Nu skäller man på lärarna för att MITT barn inte klarar av skolan!
Det curlas och vadderas för allt farligt i samhället. Barn får inte vara ensam på träningen utan föräldrar, för hjälp, idrottsläraren kan vara pedofil. Än mindre kan barn få röra sig fritt och ta sig fram på egna sätt, för någon kan kidnappa och våldta mitt barn. Varför man istället skjutsar runt bar en och övervakar dem noga. Ju mera trygghet vi får desto mera trygghet söker vi eftersom vi känner oss mer och mer otrygga!
Ni hör ju hur sjukt det är,

Eberhard har också skrivit boken Ingen tar skit i de lättkränktas land. Jag skulle helst vilja citera hela boken, men istället rekommenderar jag alla att läsa hans böcker. I den boken tar han upp hur vi i dagens samhälle blir kränkta för inget alls och hur vi plötsligt förväntar oss en massa rättigheter men inga skyldigheter. Sverige är enligt World Value Survey det mest konstigaste land i världen. Sverige hör till ett av de mest rättvisaste landet med ett riktigt bra välfärdssystem och kortaste arbetstid sett över ett år. Ändå är det svenskarna som känner sig minst nöjda och 25% känner sig kränkta. Sverige är även det landet som är ett av det mesta säkrast länderna men där befolkningen inte har några som helst överlevnadsstrategier. Sverige är även det enda landet i världen där man kan stå på ett studentflak i sin studentmössa, skåla i skumppa och skrika, trots att man inte har godkända gymnasiebetyg!
I går på föreläsningen gav Eberhard tips på hur man ska bli frisk i detta samhälle;
– befolkningen måste börja utmana sina rädslor enligt en KBT-tänk. (Utmana dig själv, ändra på ditt negativa tänk och se vad som händer)
– vänd på perspektiven ( om uppfostringsmetoden förr var så fel så borde inte såväl dina föräldrar som du själv vara helt knäckta och psykiskt sjuka och inte den fungerande individ du anser att du är, självklart finns undantag, men på det stora hela)
– myndigheterna ska inte lägga sig i sånt som de inte har att göra med(idag lan vi överklaga allt i all oändlighet till olika myndigheter, samt alla råd vi får gör att vi inte kan tänka själva)
– individen måste ta ett eget ansvar!
– Sluta gnäll! ( Allt var inte bättre förr, välfärden var sämre, arbetstiderna längre, sjukdomar som vi i dag kan bota härjade då fritt m.m.)
-leta inte efter dolda motiv(sluta söka fel och orsaker till allt)

Utmana rädslor men med förnuft!

Jag skulle som sagt kunna citera hur mycket som helst från hans böcker och det blir därför svårt att välja ut nåt, men läs böckerna!
Jag tänker fortsätta skicka in lillan på rummet när hon skriker och jag tänker inte servera annan mat om det första inte duger, hon är ett barn som ska uppfostras för att fungera i samhället. Barn tål mera än vad vi tror samt far inte så illa av allt som vi tror. Däremot far barnet illa om det uppfostrar med tron att allt hen gör är okej och att hen har en massa rättigheter till allt från A till Ö, och passar det inte har hen även rätten att skita i allt!

På omslaget till boken till hur barnen tog makten finns ett citat av Paolo Roberto som jag tycker att borde förverkligas;
”Enligt mig så borde de öppna varje riksdagsmöte med att högläsning ur någon av David Eberhards böcker”.

20140301-122830.jpg

3 kommentarer

Under Böcker, Förälder, Funderingar

3 svar till “Nu så

  1. Alltså den där måste jag verkligen läsa! Det där med att laga annan mat om det inte duger åt ungen är något som stör mig alldeles särskilt mycket. Jäkla bortskämmor, man ska äta det som serveras annars kan man gott vara utan! Ja jag har mycket jag skulle kunna säga men jag ska nog ta och läsa den där boken 🙂

  2. Ica

    Man blir ju knäpp när man hör hur folk daltar runt me kidsen. En sak att inte alltid orka ta stiden men att aldrig ta den? Nej, tur så är man så envis så man vägrar låta ungarna vinna/bestämma sånt dom int ska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s