Lilla kinesen

Som jag har skrivit har Alicia haft halsfluss och bronkit och ätit penicillin sedan i lördags. Hon är sedan i tisdags piggare men har vägrat äta så gott osm allt som erbjudits. Penicillinet har man fått ge i samband med glass då det är det enda som oftast har fungerat. Som förälder är det väldigt frustrerande att se sitt barn vägra mat i en hel vecka.

Hittills när Alicia har varit sjuk, förkyld eller magsjuk och vägrat äta har hon alltid börjat äta när vi köpt hem kinesisk mat.

Igår när det var en vecka sedan hon senast hade ätit alla måltider på en dag köpte maken hem kinamat. Lillfian kom glatt till bordet, öste upp ris och nötkött med bambuskott och så mumsade hon i sig för fulla muggar!!! Hurra!!!!

3av 3 gånger har detta alltså fungerat! Hon är en liten kines, tror jag.

Gröten(halv portion) gick i med hjälp av iPaden närvarande.

Idag morse åt hon också gröt när iPaden fick vara med på bordet plus att hon själv begärde en smörgås, som hon även åt upp.Till lunch blev det rester från igår, det var så där. Någon sked gick i. Till mellanmål åt hon smörgås och yogurth! Kan man hoppas att det äntligen vänder?!

Däremot är jag fortsatt riktigt förkyld och går med en jäkla huvudvärk sedan snart en vecka.  Dessutom är nu även maken förkyld. Det kan alltså bara bli bättre!

IMG_5802

Igår eftermiddag dög även russin, inte heller det har tidigare i veckan fungerat.

2 kommentarer

Filed under Alicia, Familj, sjuk

2 responses to “Lilla kinesen

  1. Mamma

    Ni el Alici e definitivt på bättringsvägen. Kram från mummu

  2. Skönt att det börjar bli bättre! Adde hade ju också halsen och det dög bara sånt som var kallt, mest joghurt. Matvägran är nog något av det jobbigaste.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s