Alicia 2 år

Som nämnt i förra inlägget blir vår bustroll två år idag!
Alicia är världens sötaste och mest underbara lilla person, för det mesta 😉
Hon är även en fröken med ett envist och temperamentsfullt humör. Vissa stunder driver hon sina föräldrar till vansinne medan fröknarna på dagis knappt ens vet om dessa humör.

Alicia har sedan februari sovit i samma sovrum som vi och nätterna är för det mesta bra. Hon somnar någonting mellan 1930-2030 och någon av oss måste lägga sig i vår säng och ligga där tills hon somnat. Hon sover för det mesta bra om nätterna och vaknar någonting mellan 6-7, senaste tiden oftast närmare sju än sex, skönt, tycker vi. Inatt har hon för första gången sedan februari somnat i sitt eget rum i ”stortjejssängen”. Vaknar hon får hon komma till spjälsängen i vårt sovrum men detta är alltid en början. När hon ska sova säger vi ”natt” och senaste tiden har hon även räknat upp alla som sover i sitt hus; mummu, fiffa, moss, Eek med flera… och sedan säger hon ”natt puss”

IMG_6140

Hon sover fortfarande dagssömn någongång mellan kl 12-14. Ibland sover hon knappt en timme och ibland närmare 3, händer ytterst sällan. Oftast snittar hon dagssömnen på ca 1,5h.

Alicia är på dagis oftast ca 4dagar/vecka mellan kl 8-15. Där är hon snäll, blyg, söt och rar. Hon äter utan problem, sover bra och för övrigt är allt bara bra. Hon är omtyckt av de äldre barnen och spexar gärna till sig när hon ser att hon kan få de äldre att skratta. Hennes bästis och Alicia gillar att kramas och pussas och de två små stjärnorna ropar efter varandra när de ser varandra.

Alicia pratar flera ords meningar men vi här hemma har nog lättast att förstå det mesta av vad hon säger. Utomstående förstår inte allt 🙂 Hon har sedan länge tillbaka kunnat räkna till 3 och säger nu även fem, fyra är svårt.

Hennes favoritsysselsättning utomhus är fortfarande att gunga. ”Gunga parken, mamma” hörs efter en förmiddag inne. Blåsa bubblor är också en riktig favorit, jag vet inte hur många burkar vi redan har blåst denna vår/sommar.

IMG_6047 IMG_5865 IMG_5977

Innen leker hon med sina dockor, har te-bjudning, plockar fram bilar, dockor, klossar m.m och älskar alla Astrid Lindgrens filmer. Ja, sådana föräldrar är vi, hon får titta på film så gott som dagligen. Just nu är det ”titta luffarn, mamma” som gäller- För er som inte förstår betyder luffarn, Rasmus på luffen 🙂

”Kickan” är också en storfavorit för tillfället då ”luffaren finns med där… Alltså  Madicken och Allan Edwall spelar herr Nilsson och har samma utstyrlsen som i Rasmus på luffen.

Dockan ”Grin-Olle” är fortsatt väldigt viktig och ofta är han med och åker bil eller på utflykt till alla möjliga ställen.

Alicia äter oftast frukost på dagis samt lunch och mellanmål. Hemma blir det då middag och fortfarande kvällsgröt. Här hemma är hon ibland kinkig med maten men oftast är korv ett riktigt säkert kort, om man vill att hon ska äta, alternativ kinesisk mat.

Hon springer, hoppar och klättrar. Hon går med hjälp av handtag i trapporna, ibland lyckas hon ta några trappsteg med trappgång, en fot på trappan och nästa fot på nästa trappa, alltså utan att behöva ”landa” med två fötter på ett trappsteg innan nästa.

Hon säger tack efter maten och hon borstar tänderna morgon och kväll. Kindtänderna allra längst bak saknas men resten hade hon redan vid 18månader.

Hon har en underbar humor och hennes hjärtliga skratt kan man som oftast locka fram genom att jaga och busa med henne eller ”killa” henne.

Hon använder fortsatt blöja och vi har inte börjat potträna. Ibland kan hon själv komma på att hon ska kissa och vill sätta sig på pottan men hon stiger lika snabbt upp igen.

Hon kan klä av sig byxor och blöja och likaså klä på sig det igen. Tröjor är lite svårare och det är inte lätt att få in armar och huvudet dit de ska.

Hon har storlek 86-92 på det mesta och storlek 23 på skorna.

För en vecka sedan p BVC var de strategiska måtten:

Längd: 86,5cm

Vikt: 12,5kg.

 

Som sagt, Alicia är en härlig unge på alla sätt och vis och vi älskar henne mer än ord kan beskriva, sedan att hon ibland kan driva oss till vansinne är bara ett teckna på att vi har en liten fröken som ”inte tar skit” och vet vad hon vill. Hon är trots det våran älskade dotter och hela 2 år idag! Hurra Hurra Hurra!!

IMG_6069 IMG_6098

IMG_6117

3 kommentarer

Filed under Alicia, Kärlek

3 responses to “Alicia 2 år

  1. Mamma

    Ni har en härlig lten bestämd tös som vet vad hon vill. Kram till er alla.

  2. Grattis Alicia! Tänk att de blir två år redan. Hos oss räknas det ett två fyra. Tre verkar vara för svårt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s