Tomtemys

Här hemma sjunger lillan julsånger dygnet runt. Eller julsånger är väl fel att säga, lucia är den sången som sjungs om och om igen. Idag tröttnade hon själv på sången så istället för det rätta orden sjöng hon bläbläblä men i lucia melodin 🙂 väldigt underhållande tyckte vi.
Tidigare i vecka fick jag syn på ett evenemang via facebook; tomtemys i Långvind. Det lät mysigt så vi åkte faktiskt dit idag och tur var väl det! Det var minst lika mysigt som jag trott.
2000 marschaller brann och längs med en stig kunde man se tomtar, troll, älvor och rumpnissar. Det bjöds på glögg och pepparkaka på några ställen längs med vägen och det fanns eldkorgar som brann som värmde skönt när man gick förbi.
Lillan tyckte att det ibland var lite otäckt, speciellt trollen, men var nöjd då hon fick glögg och pepparkaka. När man gått klart stigen bjöds det öven på fika och/eller varmkorv med bröd. Allt detta var gratis!!! ALLT!
Det blev kallt och mörkt men det var absolut värt att åka dit, men efter ca 1,5h åkte vi hem och då var kön med folk otroooooligt lång!
Imorgon blir det en sväng till leksaksaffären för att träffa jultomten där och nästa helg tror jag det blir pepparkaksbak.
Två och en halv vecka kvar till julafton! Hoppas faktiskt på lite snö innan dess!
Nu blir det tv och soffan en stund. Inte att förglömma~ grattis kära fosterland, Finland på självständighetsdagen, inte heller denna gång damp det ner en inbjudan till balen, men nästa år kanske? 😉

IMG_7146.JPG

IMG_7163.JPG

IMG_7161.JPG

IMG_7162.JPG

IMG_7160.JPG

IMG_7159.JPG

IMG_7156.JPG

Lämna en kommentar

Filed under Familj, Jul

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s