Idag 16 december 2014 blir våran dotter 2½år. Vart har tiden tagit vägen ? Samtidigt som om det känns att hon alltid har varit en del av vårt liv. Alicia är en självklarhet i vårat liv.

Hur är hon då och vad kan hon?

Ja, allt det är ju beroende på hennes dagsform 🙂

Ibland är hon på gott humör, sjunger, busar, pussar och pratar på och andra dagar vaknar hon tvär, gråter/skriker och när man frågar henne vad det är, svarar hon ”Ingenting!”.

På dagis sover hon ca 30minuters dagssömn men är hon hemma skippar vi oftast dagssömnen. Hon lägger sig vid 19-1930 tiden efter att alla djuren/dockorna är med och vi har läst saga. Sedan får man sitta kvar bredvid hennes säng tills hon somnar. Har hon inte sovit dagssömn somnar hon på två röda sekunder men ibland kan det fortsatt ta upp emot 30minuter.

Sedan vaknar hon vid 21-22 tiden och traskar då in till vårt sovrum, med Olle, Dockan, Mats och eller Liselott under armen. I vår säng sover hon sedan resten av natten och oftast somnar hon om själv väl hos oss. Vaknar gör hon kring kl 7, ibland först närmare halv åtta och (numera) sällan redan efter kl 6.

Går man på toa med henne när hon vaknar är hon till 99% av gångerna torr men hon har alltså ännu blöja. detta ska jag väl försöka ta itu med under jullovet.

Äter gör hon själv och har gjort det redan länge. Vad hon äter och hur mycket kan variera från nästan ingenting till portioner lika stora som mina.

Hon kan klä av och på byxor, men strumpor och tröjor är svårt. Mössa och stövlar får hon också på sig och jacka/halare kan hon ta av sig själv men inte på.

Hon kan räkna till 10 men hoppar oftast över nån siffra. ABCD kan hon om hon vill. Färgerna och former kan hon också ibland men blå och grön är svår att skilja åt. Sjunger gör hon klart och högt och ofta, men aldrig så att man skulle få det på film 😉

Hon är duktig på att leka själv och pysslar då ofta med sina dockor. Hon älskar sina Astrid Lindgren-filmer men det blir även en del Bompa (Bolibompa). Ibland kan hon nöjt sitta i famnen och läsa böcker.

Hon har ett hetsigt humör och envist humör som ibland gör att mor och dotter ofta bråkar.

Hon är sin pappas flicka och myser gärna med honom.

Vi går fortsatt på babysim och ibland går det jättebra och ibland fungerar det inte alls. Alicia älskar att vara i vattnet och far fram med en jäkla fart med hjälp av ett flytstav eller simkorv. Oftast vill hon göra som hon själv vill och inte som läraren vill att vi ska göra 🙂

Trots sitt hetsiga och ibland hopplös temperament och humör är hon vår lilla älskade busunge och hon är sin egen person och precis så perfekt som hon ska vara. På kvällarna när hon sover i sin säng eller i vår säng kan man inte annat än älska henne hejdlöst och ibland sticker det till av det dåliga samvetet över att man grälat på henne. Hon är ju trots allt så liten och så underbart älskvärd!

IMG_7225IMG_7122

IMG_6932 FullSizeRender

2 kommentarer

Filed under Alicia, Förälder, Kärlek

2 responses to “

  1. Gunilla

    Ni har en så underbar liten tös. Och man måste få ha sin egen vilja, de kommer hon långt med. Liksom sin mor. Kramis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s