Blöjfri

För 4 veckor sedan (+1dag) sedan tog vi bort blöjan på lillan. Det blev shopping av trosor och ett väldigt påminnande och springande på pottan för att undvika olyckor. Första veckan hände det olyckor 2ggr samt sedan ännu små olyckor i vecka två o kanske ännu i vecka 3. Små olyckor betyder att allt kom i pottan men någon droppe i trosan innebar ändå att lillan fick hämta nya torra trosor.
Hon är superduktig på att springa på pottan. Ibland ser man på henne att hon är kissnödig och då påminner man henne. Andra gånger springer hon iväg själv.
Bajsande var svårt de första dagarna men till sist med hjälp av iPaden fick hon ro att sitta tillräckligt länge. Efter några gånger går det nu även bra utan ipad. Ibland får man order om att gå ut/vänta ute, för hon ”kan själv” 🙂
Det bevisade hon även på dagis då hon plötsligt sprang in på toa och skötte sig själv, torkade, tömde potta och spolade och drog upp byxorna och kom sen ut, allt medans en av fröknarna stod utanför o kollade vad lillan hade för sig 🙂
Så med facit i hand och nu fyra veckor senare kan jag säga att det var lättare än förväntat och tvättmaskinen inte alls snurrat lika mycket som förväntat.
Och nej, hon har inte blöja nattetid heller, vi tog bort den på samma gång!

2015/01/img_7412.jpg

Stortjejen 🙂
(Hon har inte bh,så stor är hon inte, hon är bara småtokig ibland direkt på morgonen)

2 kommentarer

Filed under Alicia

2 responses to “Blöjfri

  1. Gunilla

    Duktig tjej, mommos lilla älskling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s