Vart?

Sedan i somras har min mamma, jag och mina syskon funderat på vart vi kan resa när mamma fyller 60.

Mamma har en längtan till Santorini, men vi tÄnker att ska man iväg kan vi väl satsa på en långsemester, nånstans lite längre bort.

Vi har kollat på Karibienkryssningar, men vi var knte alla överens om det och dessutom är det väl kanske inte optimalt med småbarn. Barnen kommer vara 2år, 2st 5åringar och en 7-åring. Det betyder att det på resmålet även måste finnas något för dem. 

Flygresans tid är väl inte det viktigaste, vi får hitta på nåt om det blir långflyg. 

Vi var även inne på Mexico, men en bekant till mamma tyckte inte att det var ett så bra ställe. Främst om man vill ut och se sig omkring så fanns det inte så mycket och Mexico är inte känt för att vara så säkert att själv traska lmkring pö gatorna och speciellt inte med småbarn. Eller?

Thailand är ingen av oss så intresserad av.

Dubai kollade jag på idag men lillbrorsan och hans sambo var inte så övertygade om det pga att deras kärlek inte ens är laglig där. 

Dominikanska har jag också kollat på men kollar man runt på nätet verkar där inte finnas så mycket att göra förutom strandhäng?

Vi vill ha sol och strand, ja! Vi vill även ha nåt utflyktsmål eller annan aktivitet som man kan göra och så ska det såklart även finnas nåt för barnen. 

Jag har idag även kollat lite på Florida, är det nåt?

Hjälp mig!

  

Bilden är googlad. 

6 kommentarer

Filed under Resa

6 responses to “Vart?

 1. mariaheikkila

  I maj 2013 var jag tillsammans med min dåvarande klass på studieresa till Split i Kroatien. Blev väldigt förälskad i landet! Det var som en mindre turistiserad version av Grekland och Turkiet. Så nu står Dubrovnik rätt högt uppe på min önskelista..

  Men vill ni åka längre bort kan jag också rekommendera den lilla ön Curacao i Karibiska havet. Dit åkte vi med min familj när pappa fyllde 50. Ett mycket mysigt ställe, så litet att man enkelt kan köra runt med hyrbil. Med snorkel kunde man se hur många meter som helst under vattnet, och det var så fantastiskt vackert! Det är dock ganska okänt för turister härifrån, tror jag.. Vet heller inte hur det funkar med aktiviteter för barn osv. Men kan varmt rekommendera 🙂

 2. Kan kanske låta lite tråkigt, men Teneriffa är väldigt barnvänligt och till skillnad från vad många verkar tro är Teneriffa (och säkert de andra kanarieöarna också) såå mycket mera än sol och bad. För barnen finns t.ex. Monkey Park nära Los Cristianos där man t.o.m får gå in i vissa inhägnader och ”hälsa” på aporna, en superstor djurpark som heter Loro Parque, Siam Park (vattenpark) m.m. Jag bor själv på Teneriffa för tillfället och bloggar om livet där 🙂 Sen finns det massa häftiga saker som dock är mera lämpade för vuxna eller äldre barn, som bergsvandring, ”extremsporter” av olika slag och jag skulle verkligen rekommendera att bila runt ön eftersom klimatet är rätt varierande på olika delar av ön 🙂

 3. Pia

  Mexico och Playa Del Carmen kan nog rekommenderas. Där var det inget problem att röra sig, och det finns mängder med turistmål runt omkring utan längre bussresor eller så.
  Instämmer också med Teneriffa, Playa de las Americas, var väldigt barnvagnsvänligt åtminstone 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s