Axel 5månader

Ja, ännu en månad har passerat och lillkillen frodas och mår för det mesta bra. 🙂 Vi har tid på BvC först om två veckor så har inga mått på honom nu. 

Vad har hänt under denna månad då. På fyramånaders dagen fick ju lillkillen smaka på päronpuré som verkade konstigt till en början men sedan smakade det nog ok. Drygt 10 dagar senare fick han prova att sitta med vid matbordet. 

 Det gick sådär. Han var nog ännu lite för liten. Hållningen blev mest framåtlutad och jag var rädd att han skulle slå ansikte i bordet så detblev bara en provsittning.   Vid 4 1/2 fick han smaka gröt och har efter det väldigt sproadiskt och än väldigt få gånger fått äta lite gröt.  

 Precis som när storasyster var liten smaskar han gott i sig gröten. Ungefär samtidigt började han stå i krypställning och gunga. Det gör han fortfarande men nu tar han sig även framåt. Han kryper inte men han drar upp benen under sig, sträcker sig fram med armarna och sedan återigen upp med benen och så fortsätter han. Plötsligt har han tagit sig framåt en god bit.  

    
 Han är ganska stabil att sitta nu men än sitter han inte själv. Två sekunder går men sedan tippar han åt något håll. Han älskar hoppgungan och vill gärna stå upp i famnen. 

  

  

  Han är fortsatt en otroligt glad och nöjd baby, för det mesta. Vid enstaka tillfällen skriker han på kvällen, men oftast går det ganska fort över.  

    
   

Att läsa tidningar har också börjat intressera herrn.  

 Fortsättningsvis somnara han inför natten kring22-2230. Ibland sover han på kvällen mellan 20-21, men sedan är han vaken och försöker jag lägga honom ligger han bara och rillar eller står i krypställning och gungar. Sedan blir han arg och skriker tills man tar upp honom. Visar ingen tillstymmelse till att vara trött.  Han sover sedan till 6-tiden men kan då efter att ha bökat, rullat runt och ”gungat” somna om eller efter att han ätit kan han somna om till ibland 8-9 tiden, beroende på om vi ska iväg med Alicia till dagis eller liknande. 

Han vaknat fortsatt mellan 1-3 ggr per natt. Oftast vid 3 och sedan vid 6. Har jag fått honom isäng tidigare än 2230 kan han vakna redan vid 24-01. Dessutom har han börjat prata i sömnen ibland så jag ka vakna till av det samt att han nästan alltid nuförtiden(även i vagnen) vänder runt och sover på mage, vilket gör att han kan vakna och böka runt och bli arg. Då kan man ibland bara ge nappen så somnar han om. Jag tror att jag ska försöka ge gröt på kvällen och se om han skulle sova lite mera ihållande då. 

   

  

 Dagarna är fortsatt lika. Ibland sover han någon timme i sträck, ibland sover han 30minuter och är sedan vaken i flera timmar. Det här gör att jag ibland inte får något alls gjort. 

Jag helammar än, ibland varannan timme ibland med 3-3,5 h mellanrum. 

Han har storlek 68 på kläderna. 

Han är som sagt för det mesta på gott humör och smilar och skrattar mycket. Mest och helst skrattar han åt Alicia. 🙂 ❤

  

2 kommentarer

Filed under Axel

2 responses to “Axel 5månader

  1. Mamma

    Grattis på 5 månadersdagen önskar mommo.

  2. Pingback: 1 År!!!! | Plinges vardag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s