Ett halvt år!!

Sonen blir idag 6månader! Hur gick det till?

Var är min baby och varifrån kom detta lilla barn med egen personlig? ❤

Hur är han då, lillemannen? Någon dag efter 5-månadersdagen kröp han, vilket han ganska snabbt stabiliserade upp och gör det med full fart nu. I samma veva lärde han sig sätta sig upp själv. Till en början lite snett men rätt snabbt hittade han tekniken där också. Han började även dra sig upp i stående ställning och det gör han också numera mer ofta än sällan. Däremot kan det ibland vara svårt att från stående ställning sätta sig ner eller så släpper han taget och dunsar ner. Så ja, nu som då slår sig det där lilla huvudet, men betydligt mer sällan nu än för någon vecka sedan. IMG_9891

Jag ammar fortfarande men nu får han en portion gröt varje kväll, nånstans emllan kl 19-20. Han har även fått smaka lite barnmat, men det är nog inget som han tycker om. Fruktpuré går men det andra får han kväljningar av efter några skedar. Ibland får han lite ersättnign för att mätta mera och så har han två gånger nu fått smaka lite välling.

Senaste veckan har vi äntligen fått lite rutiner så vi vet hur dagen kan se ut. Vi vaknar vi 7, ibland halv 8, men oftast nånstan strax före eller efter 7. Detta mycket för att Alicia då stiger upp. Oftast har jag ammat honom kring 5-6 så då blir det inget på en gång. Vid kl 8-8.30 har jag ammat honom och sedan nånstan mellan 9-11 sover han första turen. Sover gör han numera alltid i vagnen, ibland inomhus och ibland utomhus. Natten sover han i sin egen säng men i vårt sovrum. Ibland i två timmar, ibland i 1 timme. Efter 11 blir det att amma igen och sedan lite bus och lek. Vid 13-13.30 märker man att han blir lite gnällig och är då hungrig och trött. Amning och sedan sovdags nånting mellan 14-16. Amning vi 16.30-17 eller smakportion av mat och lite amning. Lek och bus. Allt som oftast kryper han iväg in till Alicias lekrum och grejar med legobitar eller nåt annat där 🙂IMG_9886 IMG_9887

Amning igen vid 18 för då är han oftast hungrig igen. Sesan nlir det gröt 19-20tiden. Amning på det om han vill annars kan det blir ersättning vid 21 och sesan i säng eller om lilleman är pigg blir det lite amning vid 22 för att komma ner i varv och sedan i säng.

Sedan kan han vakna vid 01-02 men ibland kan man bara ge nappen så somnar han om. Sedan kan han vakna vid 03-0330 och då ammar jag men sedan brukar han vakna igen vid 5-6 och vill amma men kan somna om igen. Ibland sover han sedan fram till 7-tiden utan att vakna för att äta en andra gång.

Han är fortsatt för det mesta en glad unge. Vi hade en helg med tre vaken/gnäll och skriknätter men sedan återgick vi till det mera normala. Om det var förkylning eller vad vet jag inte men jag saknar inte sådana nätter.

Under månaden som har gått har han även fått pröva att gunga. När storasyster ger fart trivs man som bäst! IMG_9772

Överlag är storsyrran bäst!

IMG_9774 IMG_9779

I kläder är det forsatt storlek 68 vi använder. Annars är han idag 7780g tung och 69cm lång.

1 kommentar

Filed under Axel

One response to “Ett halvt år!!

  1. Pingback: 1 År!!!! | Plinges vardag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s