Storasyster

Vi tycker jämt att Alicia är så duktig. Hon kan klä sig själv,äta själv,hoppa in och ur bilen själv,säga vad hon vill och ta för sig själv osv osv. 

Sedan vi fick Axel har Alicia kanske oftare fått höra vilken stor och duktig tjej hon är som kan själv. 

Jag tycker att hon inte visat direkt avundsjuka/svartsjuka mot lillebror. Sedan han börjat krypa och är mera med,leker och kan ta saker, har Alicia blivit lite mera ”hårdhänt”mot honom. Hon vill gärna krama om och dra omkull honom eller hålla fast honom eller ta saker ur händerna på honom. Ofta får hon höra; var försiktigt,låt bli,släpp honom osv. 

Alicia har alltid haft humör! De senaste veckorna har det igen varit extremt. Vi bråkar dagligen ibland flera gånger på en dag. Hon vill inte äta,duscha,klä på/av,gå ut/in men hon vill inte heller vara utan mat eller låta bli att duscha,klä sig,borsta eller vad det nu än kan gälla. Två alternativ och inget är bra. Säger man att låt bli då, så skriker hon. Går man ifrån skriker hon. Säger man att nu gör du det ändå så skriker hon. Dessutom vill hon inget själv,varken äta eller klä sig eller liknande vMan kan inte vinna! Det är så fruktansvärt jobbigt! 

De senaste dagarna har jag hotat med att gå ut och inte komma igen eller ställa ut henne! Jag är inte stolt över allt vad jag sagt och mår dåligt över vad jag kan lämna eller skapa för tankar och känslor hos henne genom att bete mig som jag gör. Jag vet bara inte vad jag ska göra. 

Ikväll var det igen bråk. Hon skulle inte upp och sova. Nä men strunta i det så går jag och Axel upp,sa jag. Resultat-skrik. Hon skulle inte duscha,nä vi låter bli. Resultat-skrik. Ska duscha men inte klä av sig. Nä men duscha med kläderna på. Resultat-skrik. 

Orka!!!

Jag frågar till sist hundraelva gånger,varför gör du så här?! Varför måste vi bråka jämnt?! 

Vet ni vad lillan svarar?

”Jag vill inte vara Alicia. Jag vill vara lillebror”. 

Jag tror väl att mitt hjärta går sönder. Undrar hur mycket hon egentligen blivit påverkad av att ha en lillebror. Hur jobbigt är det inte att bli storasyster och måste göra mycket själv och jämnt vara snäll och låta lillebror vara med. 

Jag pratade länge med Alicia innan hon skulle sova. Försökte förklara men vet inte hur mycket hon förstår och hur mycket man kan förklara. Hon är faktiskt bara 3år. En sak är då klart, det är inte lätt att vara storasyster. Älskade lilla Alicia, inte vill vi att du ska vara nån annan än just den du är!! ❤ 

 Stortjejen som numera sitter framåtvänd och i baksätet på bilen. 

2 kommentarer

Filed under Alicia, Syskon

2 responses to “Storasyster

  1. Mamma

    Ja inte är det lätt o vara stor när man e liten. Alicia är nog så duktig , men man måste komma ihåg att hon e bara 3 år.

  2. Pingback: Nyårskrönika 2015 | Plinges vardag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s