Axel snart 1

Ja, idag är lilleman 11månader ung. Snart är han 1 år och ingen baby mera. 

 Vad har hänt under den senaste månaden då? Jaaa.. Nu förtiden är klockan oftare 6 nånting än 7 när herrn vaknar. Synd nog. Sedan blir det som vanligt gröt kring 7.30/8. Sedan har det varit lite si som så med sovande på dagtid. Endel dagar har han sovit en gång och då kring 1030-12-13. Andra dagar sover han en gång på förmiddagen, ca 45min-1,5h och sen igen på eftermiddagen ca 1h. Är sömnen på förmiddagen kort kan eftermiddagsvilan blir kring 1,5h. Men som sagt detta har varierat väldigt mycket senaste månaden och det helt enkelt för att vi inte orkar stå och vagga vagnen i över 30min för att han sedan sover lika kort stund. Beroende på hur tidigt han vaknar och när och hur länge första vilan är så kan det bli en till vila. Sover han bara en vila är han otroligt trött och gnällig och vill vara i famnen från middagstid till läggdags men slocknar sedan på inte ens en sekund.

Han äter mera och mera vanlig mat tillsammans med oss och tycker om allt. Helst vill han sitta och mumsa i sig själv men då brukar merparten hamna på golvet. Han älskar att snåla på smörgåsar när vi andra äter det. 

Som nämnt har han kanske blivit lite mera famnkär. Han står och hänger i byxbenen och vill upp i famn men vill helst inte vara där så länge, förutom i situationer som när jag gör mat och det egentligen är omöjligt att hålla honom i famnen. Annars springer han på här hemma. Jag skriver springer för det är bra fart på honom. När Alicia springer av och an så försöker han med all sin kraft hänga på 🙂 Vi har satt vinterskor på honom några gånger när vi ska ut och då är han inte alls nöjd och springer absolut inte. Han står mest still och kan inte röra sig alls. Han förstår inte att han kan lyfta på fötterna och gå. Jag skulle vilja ha skor på honom oftare men som sagt då går han inte alls. Jag vill ha skor på honom för att han går med ena foten väldigt inåtvänd. 

Ja vad mer. Han säger fortfarande inga ord men har bara den senasre veckan börjat låta mer och med andra ord…dädädä och jajaj säger han ofta men inte i några direkta samband att det skulle gå och säga vad han menar. När man säger hallå sätter han handen mot öra. Detta har han nog gjort en tid fedan och samma sak att han ibland kommer med fjärrkontrollen och sätter den mot vårt öra och så ska man säga hallå 🙂

Han växer och blir längre märks det för nu når han återigen högre upp på fönsterbrädet så snart når han igen krukorna och kan dra ner dem. Dessutom är han fortsatt fascinerad av dra ut lampkontakterna, inget tar på honom, inte att neka, skälla, höja rösten, ta tag i honom eller ignorera. Nån som har nå tips kanske? Ja och så har det tittat fram en till tand.  

 Vid 18-tiden eller strax efter det äter han gröt, sedan pyjamas på och så isäng ibland redan vid 18.30 men oftast kring kl 19. Ibland får han även lite välling då. Han somnar i si säng men vissa nätter är vi fortsatt upp flera gånger, ibland endast 2-3ggr. I förra veckan var det två nätter som han tokvråla redan innan 24 och tystnade om man var där eller till slut tog upp honom, men vrålade så fort man la ner eller gick därifrån. Jag orkade inte så tog honom in till vår säng och fatta att vi sov hela nattäterna utan välling eller uppvakande innan väckarklockan ringde!! Så skönt men vill helst inte börja samsova hela nätter när jag vet att han kan sova gott själv. 

För övrigt är det fortsatt samma goa glada kis som mest av allt vill riva ner allt och hänga med syrran, fastän hon inte alltid är så förtjust i att lillbrorsan är med och förstör 😉 som här om dagen när Alicia stod och byggde legotorn och Axel plockar bort bitar och kastar in med i legolådan tillbaka 🙂 

 

Vi ska till BVC först på 1-årskontrol så har inga mått nu, men vi kör med 74:ans kläder men även en del 80:or. 

2 kommentarer

Filed under Axel

2 responses to “Axel snart 1

  1. Mommo

    Grattis mommoshjärta du är en riktigt duktig kille.

  2. Pingback: 1 År!!!! | Plinges vardag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s