1 År!!!!

I dag kl 0548 för ett år sedan tittade Lilleman fram till denna värld.  untitled

Tänk att han redan är 1 år! Min lilla baby är absolut ingen baby något mera (eller jo lite baby är han väl alltid i mammahjärtat).

Han är för det mesta den gladaste, finurligaste, sötaste, busigaste, mest underbara son och lillebror och vi är överlyckliga att just han är vår! ❤

  
Jag har precis som jag gjorde med Alicia, varje månad skrivit ett inlägg om hur Lilleman utvecklats. Detta går att läsa här; 1månad, 2månader, 3månader, 4månader, 5månader, 6månader, 7månader, 8månader, 9månader, 10månader och 11månader.

I förra veckan var det 1-års kontroll på BVC. Axel hade gått ner 95gram sedan sist!! (Hjälp, tänkte jag, det tänkte varken sköterskan eller doktorn, så läget är lugnt) Så då vägde han exakt 9kg och var 76cm lång. En lite kille sa de på BVC, men inget att fundera på. Vi har ju varit sjuka länge, ja hela februarimånad egentligen, men nu har vi dessutom börjat ge mera mellanmål och lillkillen får äta mera mat, helt enkelt tills han säger stopp, vilket han gör genom att börja spotta ut maten.

 (när man är sjuk är medel tillåtna vid matdags)

I dagsläget har vi tidiga väckningar. Oftast någongång mellan 0530-0615, tyvärr. Då blir det välling i sängen. Sedan är det full rulle.

 Frukost blir det kring 0730-8 någongång, då mannen nu äter dubbelportion gröt och ibland smaskar på någon brödbit till och dricker vatten eller mjölk.

Sedan är det återigen hulabalooo fram till ca kl 9-9i.30 då han sover första vilan. Fortsatt varierar längden allt från 1h- 2.5h.

 Lunch vid ca 1130. Axel äter nu vår mat helt och hållet. Mosad potatis med smör är en riktigt favorit, till det duger nästan vad som helst. Makaroner och köttfärsblandning och vegetarisk lasagne är också mumma.

Mera lek och stoj. Roligast är det om storasyster är hemma så man kan busa ihop.

  Mellanmål brukar bli frukt, banan är mumsigt eller en fruktsmoothie eller liknande. Detta kring kl 14. Ibland blir det istället för frukt välling ungefär samma tid innan andra vilan. Andra vilan sover han någongång mellan kl 14-16, oftast ca 1,5h.

Middag  blir det sedan vid 16-17tiden och efter det lek och bus eller så hänger vi alla i soffan och Axel klättrar omkring eller stannar upp ibland och tittar på TV (speciellt då det spelas musik).

Efter kl 18 blir det gröt, dubbelportion, det mumsar han nöjt i sig och sedan pyjamasdags och någongång kring kl 19 är det god natt!

 Vi har haft några bra nätter då jag har varit upp en gång kring 2-3-tiden, gett nappen och bytt blöja då det oftast är ganska mycket kiss i den, och hur skönt är det att sova i, och sedan har vi sovit till kl 6. Vissa nätter tycker Lilleman att man kan vara vaken 1-2h. Han är inte missnöjd om han får komma med till vårt sovrum, men han är inte trött heller. Han vill helst då krypa/klättra omkring i sängen, helst på Alicia om hon är i vår säng. Detta är inget någon av oss andra gillar eller uppmuntrar till.

 Ja, ungefär så ser hans dagar ut.

Han har blivit riktigt snabb nu, så snart springer han. Han säger fortfarande inga ord, men har kommit på nya läten..jajaj, bababa osv. Nya grejer är nu att visa tungan och skaka nekande på huvudet. Tok-unge!

 Han är överallt hela tiden och bråkar helst med Alicia eller drar i elkontakter som han inte ska eller i gardinerna eller ja, vad som helst. Han kan stundvis vara väldigt gosig och klättrar upp i famnen och lutar huvudet mot bröstet på oss. Han är lite avundsjuk skulle man kunna tro också. När Alicia ligger nära och myser  med mig eller maken, då kommer Axel, klättrar upp i soffan, över Alicia och kan lägga sig rakt över henne. Något annat han också gör rätt ofta nu är att han biter tag i en när han t.ex. klättrar upp i soffan. Morr! Det är inte ok.

Men som sagt, för det mesta skiner han som ett Hangö-kex! Älskade lilla unge. Vår son, 1år idag! Hurra Hurra Hurra!! 🙂

2 kommentarer

Under Axel

2 svar till “1 År!!!!

  1. Mommo

    Grattis till er goa,fina, söta busunge.

  2. Ping: Året 2016 | Plinges vardag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s