4 eller 14?

Idag blir våran dotter 4år! Hipp Hipp Hurra för Alicia!! ❤

Humörsmässigt skulle man kunna tro att hon fyller 14 år. Hon kan vara ganska uppkäftig och arrogant men hon kan även vara vår lilla tjej som är mysig, go och snabb i mun. Ibland kommer hon med de mesta konstigaste och roligaste uttrycken och historierna. Lika snabbt kan hon sedan byta till den här trotsiga tonåringen som inte vill bo i detta hus!

Nästa vecka ska vi till BVC för 4-års kontroll och får då veta hur stor våran tjej är.

Hon har nu börjat skriva sitt eget namn, bokstäverna blir inte alltid på en rak linje men de finns där och man kan se att de bildar hennes namn.

Hon kan det mesta själv men går det inte som man vill blir man lätt arg och sur. Ibland vill man göra allt själv och ibland vill man inte gör något alls själv.

När det gäller rutiner vet jag väl inte om vi har några exakta tider som så. Hon har gått på dagis fyra dagar i veckan, kort dag onsdag och torsdag sedan långhelg.

Hon lägger sig oftast kring kl 19 och vaknar som vanligt och som hon alltid har gjort kring kl 6. Ibland kan hon sova hela natten i sin egen säng men oftast kommer hon under natten till vår säng. 

Hon är duktig på att hitta på historier och att leka. Ibland kan hon sitta väldigt länge och leka med sina legon eller dockor eller dylikt…eller ja, länge, så länge hon får vara ifred för lillbrorsan.

Hon är sin lillebror väldigt kär och han skrattar ofta med henne och vill vara med överallt. Det kan inte vara lätt att vara storasyster alla gånger. Man får aldrig vara ifred, brorsan kommer och förstör och tar dina saker. Gör han inte det så är han och biter och river i håret. Eller så kan man vara sams och kramas.

Alicia har som sagt ett väldigt humör och kan vara sur och envis. Med det sagt, betyder det inte att det är dåliga egenskaper. Jag tror starkt på att Alicia kommer bli en stark och självständig kvinna med starka och bra åsikter och som kommer att reda sig själv. Jag hoppas och tror att det blir så.

Hon älskar prinsessgrejer, kläder, saker, filmer osv. men hon kan även andra dagar inte vilja ha rosa och vill hellre bygga lego och köra bilar. Allt detta får hon göra precis som hon vill. Jag föredrar varken det ena eller det andra. Hon leker även lika bra med såväl pojkar som flickor. Underbart!

Stort grattis älskade dotter!! ❤

 

4 kommentarer

Under Alicia

4 svar till “4 eller 14?

  1. Mommo

    Grattis mommos prinsessa – ha en riktigt fin födelsedag. Mommo vet också vem Alicia brås på😊

  2. Ping: Året 2016 | Plinges vardag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s