Jag och min dotter

Först och främst måste jag bara säga vilka underbara och knäppa arbetskamrater jag har!! Det finns alltid stöd och råd och tröst att få och så kan man alltid få hjälp med diverse övriga saker 😉 Synd att man då som arbetsgivare vill dela på ett fungerande arbetslag, men det är en annan lång historia.

Under lunchen idag växlade samtalsämnen från allt mellan himmel och jord och i ett skede gled diskussionen in på vilka alternativa yrken man skulle kunna ha/ vara lämplig för. Innan dess hade jag diskuterat hur min dotter alltid är så mån om alla. Hon vill gärna att alla i familjen/släkten ska vara tillsammans och funderar och grubblar mycket över människor, världen, orättvisor och allt möjligt. Idag när hon kom från dagis berättade hon att en av fröknarna hade sagt att hon hade så kalla händer men att ”kalla händer betyder varmt hjärta” och det stämmer såväl på min älskade unge.

I alla fall strax innan lunchsamtalet kring alternativa yrken hade jag pratat om Alicia och vi konstaterade att hon har en väldigt stor empatisk förmåga.

Återigen, diskussion kring yrken; ingenjör, jurist, kriminolog m.m florerade förbi och många konstaterade att jurist inte var något för dem. Läsa lagtexter och argumentera för och emot och dessutom hålla koll på lagar, rättigheter m.m. Jag älskar att föreläsa om vårdlagarna för eleverna och jag älskar när det finns ett rätt eller fel som stöder eller fäller mitt argument, varpå jag säger att jag absolut skulle kunna tänka mig juristyrket. Fatta att få gå omkring i högklackat och kostym och kunna påpeka rättigheter och skyldigheter med stöd av lagen! Mina kära (?) arbetskamrater konstaterar att jag nog inte skulle passa som försvarsadvokat utan snarare såg dig mig som en sträng åklagare! Jag har just pratat om min jätteempatiska dotter, och frågar varifrån de tror att dottern fått den förmågan, varpå samtliga påstår att dottern fått den egenskapen av sin pappa!

Vilka fräcka typer! Jag som är en riktigt empatisk och känslovarm person 😉

Trevlig fredag på er 🙂

Lämna en kommentar

Under Alicia, Jag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s